Invitasjon til konferansen:  «Reformene» som sentraliserer Norge!

Tid og sted: Mandag 7. mai 2018, Radisson Blu Airport Hotel, Gardermoen.

Konsekvensene av en lang rekke reformer de siste årene er en sterk sentralisering i Norge. Kommunereformen, NAV-reformen, regionreformen og politireformen er i ferd med å endre Norge. En ny utredning (Hjelmeng-utvalget) tar nå til orde for at kommunene må omorganiseres for å legge til rette for større konkurranseutsetting. Samtidig har nå et flertall på Stortinget slått fast at kommunesammenslåinger skal være frivillige. Det ble sist høst fattet vedtak om at:

«Stortinget ber regjeringen legge til grunn at inntektssystemet for kommunene skal sikre likeverdige muligheter for å utvikle velferdstjenester til innbyggerne og ikke brukes som element i videreføring av kommunereformen.»

Denne konferansen setter flere tema under debatt:

  • Skal kommuneøkonomien tvinge fram enda flere kommunesammenslåinger?
  • Er sentralisering av NAV viktigere enn personlig kontakt og lokalkunnskap?
  • Kan EØS-avtalen tvinge kommunene til å omorganisere for å legge til rette for «Like konkurransevilkår for offentlige og private aktører»?
  • Hva kan vi lære av utviklingen i Danmark og hvorfor skaper de norske reformene så sterke reaksjoner over hele landet?

I samarbeid med Fagforbundet og Pensjonistforbundet har vi invitert sentrale politikere, ledere fra ulike departement og forskere til å innlede og diskutere disse problemstillingene

Konferansen henvender seg til deg som ordfører, lokalpolitiker, rådmann, stortingspolitiker, lokale og sentrale tillitsvalgte/folkevalgte. Ellers alle som er samfunnsengasjert.

Du er hjertelig velkommen til å delta på konferansen! – Mandag 7.mai 2018

Påmelding: Trykk her for å melde deg på.

Fullstendig program: Trykk her for å se hele programmet

Deltakeravgift: kr 1000,-

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her