Opposisjonspartiene på Stortinget (Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV) har høsten 2017 fått flertall for disse vedtakene:

  • «Stortinget ber regjeringen legge til grunn at gode og frivillige prosesser skal være utgangspunkt for endringer av kommunestrukturen. Eventuelle kommunesammenslåinger i perioden 2017 – 2021 skal utelukkende bygge på frivillighet.»
  • «Stortinget ber regjeringen legge til grunn at inntektssystemet for kommunene skal sikre likeverdige muligheter for å utvikle velferdstjenester til innbyggerne og ikke brukes som element i videreføring av kommunereformen.»

Vi har samlet medlemmer av kommunalkomiteen på Stortinget fra de fire partiene til en debatt på Gardermoen 7/5 for å få avklart hvordan partiene ser for seg at dette vedtaket skal følges opp i Stortinget når kommuneøkonomien blir behandlet. Debatten skjer i forbindelse med konferansen «Reformene som sentraliserer Norge». (Lenke)

Fra partiene møter:
Karin Andersen (SV) leder i kommunalkomiteen
Thorhild Brandsdal (Krf)
Heidi Greni (Sp)
Stein Erik Lauvaas (Ap)

DU må delta på denne konferanse og være med på denne debatten. Dette er en svært viktig anledning til å rette opp de feilene inntektssystemet inneholder nå!

Meld deg på her.

Påmeldingsavgift 1000,- inkl. lunsj

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her