Den 04.09 14 gikk LO kommunes konferanse av stabelen, med overskriften » Flytte fjell?- Kommuene Norge i endring» . Det var mange  deltagere på konferanse, og journalist og konferansier Nina Hanssen skrev en kronikk over seminaret:

«Få av oss liker å bli tvunget til noe vi ikke vil. Når nå Sanner ønsker å bruke tvang for å få dette til, stemmer det dårlig ned løfte om styrking av lokaldemokratiet. Her bør forbundsledere i LO engasjere seg og skaffe seg venner i det politiske miljøet. Skal det skje en endring i kommunestrukturen må dette bygges på frivillighet og ikke tvang. Det bør være et at beslutninger skal fattes nærmest mulig den befolkningen det angår og en slik prosess ikke bør bestemmes av en regjering, men involvere innbyggerne, organisasjonene og de ansatte. Jan Tore Sanner bør lytte til de faglige tillitsvalgte og senke tempoet.

Et så viktig spørsmål bør ikke vedtas mot befolkningen ønsker. Her bør kommunene arrangere folkeavstemninger om sammenslåingsspørsmålet. For dette handler tross alt om bestevennen vår.»

Les hele kronikken:  Kommunen er mennesket beste venn

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her