Det største ransforsøket i Norge noen sinne?

Et utvalg har foreslått å fjerne 100 år gamle konsesjonsordninger som gir distriktskommunene inntekter fra vannkraften. Til sammen innbærer utvalgets forslag at 3.600.000.000 kroner tas fra disse kommunene. Dette er inntekter som vil tilsvare mer enn lønn til 5000 ansatte i kommunene.

Opposisjonspartiene på Stortinget har allerede avvist utredningen fra utvalget i sine merknader til statsbudsjettet. Høyre og Fremskrittspartiet gjør ikke det. Hvorfor?

Dersom partiene ønsker å forsterke fraflyttingen fra distriktene så er det ikke noe som er mer effektivt enn å ta bort inntektene som gir grunnlag for arbeidsplasser og bosetting! Bare det at det skapes usikkerhet om slike ordninger svekker utviklingen i distriktene og forsterker sentraliseringen!

Kommunene med vannkraftanlegg eier ikke disse anleggene. De har fått en liten del av inntektene fra produksjonen gjennom ordninger som nå kan bli borte. Disse kommunene er organisert i LVK (Landssammenslutningen av Vasskraftkommuner) artikkelen nedenfor er en uttalelse fra denne organisasjonen.

Klikk på bildet for å lese LVKs høringsuttalelse:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her