Tvangssammenslåinga av Finnmark og Troms møter sterk motbør fra befolkninga i de to fylkene, skriver avisen Sagat på lederplass 09.02.2018 og skriver videre:

Forhandlingene kjørt seg fast
– Forhandlingene mellom Finnmark fylkeskommune og Troms fyl­keskommune har kjørt seg helt fast. Kommunalminister ­Moni­c­a Mæland (Høyre) har nærmest i ren Midt-Østen-stil måttet sette inn en freds­megler for å roe ge­mytt­ene i håp om å finne en løsning på den fastlåste striden.

Troms FrP snur og vil stanse hele sammenslåingen
– Nå mener Troms FrP tida er inne for å snu. Troms FrP ber Stortinget om å stanse hele sammenslåingen. Partigruppa mener regionreform­en slik den har utviklet seg, er dår­lig tilpasset Norges nordligste landsdel.

Troms FrP ber Frp’s stortingsgruppe om å stanse sammenslåinge
– Engasjement og vilje til å gjennomføre sammenslåingen er fraværende i begge fylkene. Denne regionen skulle bestå av de tre nordligste fylkene. Dette premiss­et er nå borte. Troms FrP mener at sammenslåingen mellom Troms og Finnmark burde stoppes da resultatet vil gi liten gevinst, sier Troms FrP i et vedtak som oversendes til FrPs stortingsgruppe.

Les hele lederartikkelen i avisen Sagat her.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her