Stortingsrepresentant og fylkesleder i Østfold, Stein Erik Lauvås, mener Stortinget også må oppheve sammenslåingen av Østfold, Akershus og Buskerud til nye Viken om finnmarkingene lykkes med å beholde Finnmark om eget fylke.

I et intervju med Nationen uttaler han at han vil ta initiativ for en folkeavstemning om Finnmark Troms sammenslåingen reverseres. Lauvås er rimelig sikker på at resultatet vil bli nei som i Finnmark.

Faksimile fra reportasjen i Nationen:

Les hele reportasjen med Lauvås i Nationen her. (Betalingsmur)

Videre sier Lauvås til Nationen:

– Mens Finnmark i manges øyne har for få innbyggere, vil Viken ha for mange, mener Lauvås. Det nye fylket får nær 1,2 millioner innbyggere.

– Vi får også Gaza-stripen i midten. Oslo kutter det nye fylket i to. Her skulle man lage en felles bo- og arbeidsmarkedsregion, men dette henger overhodet ikke sammen, sier Lauvås.

Fylkeslederen sier de forholder seg til Stortingets vedtak, og dermed jobber for å gjennomføre sammenslåingen.

– Jeg lar Finnmark og Troms holde på med sitt, og blander meg ikke i de indre anliggende. Den diskusjonen går der oppe, og det syns jeg er helt legitimt. Dersom man velger å reversere Finnmark, mener jeg det er minst like gode argumenter for å reversere Viken, sier Lauvås.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her