Stortinget

Stortinget vedtok den 7.12.2017 at det ikke skal skje tvangssammenslåing av kommuner de neste fire årene.  Dermed har et solid flertall stanset regjeringens forsøk på å videreføre «kommunereformen» på samme måte som hittil.

Flertallet vedtok også at inntektssystemet ikke skal brukes til å tvinge kommuner til å slå seg sammen. Det siste er ganske viktig for det vil i så fall måtte skje en endring av inntektssystemet. Våren 2016 vedtok det daværende flertallet virkemidler i inntektssystemet som har store konsekvenser for kommuner som sa nei til sammenslåing med nabokommunene.

Et representantforslag fra en rekke stortingsrepresentanter ble behandlet torsdag. Det inneholdt en rekke forslag om oppheving av tvangssammenslåinger som ble gjort i juni, rett før stortinget ble oppløst. I det Stortinget som ble valgt i høst er det ikke lenger flertall for kommunesammenslåing. Til tross for dette har dessverre ikke Krf vært villig til å oppheve de mange tvangssammenslåingene.

Lenken nedenfor er til referatet fra stortingsbehandlingen av saken. Det inneholder hele debatten og bør leses av alle som er interessert i temaet.

Lokalsamfunnsforeningen vil arbeide systematisk for å få rettet opp dette utover våren.

Les mer om dette vedtaket i Stortinger her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her