I en artikkel i Klassekampen 11.06.2014, går Gro Balas ut mot parlamentarismen i Oslo og advarer samtidig andre kommuner mot å gjøre det samme

Gro Balas har i mange år sittet i viktige posisjoner i ledelsen av Oslo kommune: Først som byråd for Ap i en årrekke på 1990-tallet, blant annet to år som finansbyråd, og seinere som byråkrat og kommunaldirektør i hovedstaden.

– I Oslo har bystyret fått mindre og mindre makt

Samtidig med at Gro Balas går av som toppbyråkrat tar hun et oppgjør med styringsmodellen for landets hovedstad. Hun mener modellen med byparlamentarisme, som Oslo var landets første kommune til å innføre, har bidratt til å svekke lokaldemokratiet.

– I Oslo har bystyret fått mindre og mindre makt. Dagens system har ført til en maktarroganse der Høyre, som har sittet med sammenhengende makt svært lenge, i større og større grad føler seg som eiere av hele systemet, sier Balas til Klassekampen.

– Det er ingen tvil om at det hersker en fryktkultur i Oslo

På spørsmål fra Klassekampen om maktarroganse i byrådet, sier hun: – Det er ingen tvil om at det hersker en fryktkultur i Oslo. Det er mange som føler at man tilhører byrådet, som i snart 20 år har vært borgerlig.

Les hele saken: Klassekampen 11.06.14: Slakter Oslos modell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her